“Verhalen uit Coevorden: Een Gedenkwaardige Ochtend in de Regen – Dag 1 van 4”

Op 25 november startten we met volle energie onze opnames in het historische Coevorden. De regen viel gestaag en de kou beet, maar het was de perfecte setting om een verhaal te vertellen dat ons meeneemt naar een bijzondere ochtend in mei 1940.

De hoofdrolspelers? Vier Nederlandse soldaten, bewapend met niets meer dan 1200 patronen en een flinke dosis moed. Ze hielden bijna vier uur lang stand tegen 700 Duitse militairen, en dit alles speelde zich af in de nattigheid van een grijze ochtend.

Wat deze opname extra speciaal maakte, is dat het slechts dag 1 van 4 was. Terwijl we de regen trotseerden en de geschiedenis vastlegden, besefte het team dat we nog drie dagen hadden om dieper in dit verhaal te duiken. Elke opnamedag bracht ons dichter bij de mensen achter deze heldendaden.

Dus, terwijl de camera’s draaiden en de regen neerdaalde, voelden we de spanning van de eerste dag van een uniek filmavontuur. Binnenkort delen we niet alleen de gedenkwaardige ochtend in mei 1940, maar ook het verloop van onze opnames. Blijf ons volgen voor meer onthullingen en een kijkje achter de schermen van deze bijzondere vierdaagse reis door de geschiedenis van Coevorden.

Share This Story, Choose Your Platform!